Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi Muafiyet Sınavı 2017-2018

T.C

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

2017–2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ORTAK ZORUNLU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ MUAFİYET SINAVI VE UYGULANMASI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

KAYITLARDA GÖREVLİ AKADEMİK/İDARİ PERSONELİN DİKKATİNE !

1. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap  Tarihi Dersi  Muafiyet Sınavı başvuruları, 5-8 Eylül 2017 tarihleri arasında

a) İlgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında yapılacaktır.

b) Muafiyet sınavına kayıt yaptırmayan öğrenciler bu sınava giremeyeceklerdir.

c) Muafiyet sınavına girecek öğrenciler Ekte gönderilen Listelere yazılmalıdır.

d) Öğrenciler sınava, kendi okullarında girmek zorundadırlar.

2.  Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi Muafiyet Sınavı 14 Eylül 2017 Perşembe günü saat 13:00’de merkez ve ilçelerdeki tüm birimlerde, belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.

3- Sınava girecek  öğrenci listeleri ve nihai sayılarının Bölüm Başkanlığımıza 8 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar bildirilmesi gerekmektedir.

4. Muafiyet Sınavının uygulanması ,sınav salonlarının hazırlanması  ve gözetmenlerin görevlendirilmesi  ilgili birimler tarafından yapılacaktır.

5-Sınav evraklarının zamanında hazırlanıp gönderilmesi için tüm birimlerin sınava başvuru yapan öğrenci listelerinin ve sayılarının kayıt bitiminde Bölüm Başkanlığımıza yazılı olarak bildirilmesi  gerekmektedir.

6. Sınav soru sayısı 50’dir. Sınav süresi 50 dakikadır.

Sınav ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar:

a) Bu sınava , yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile bu dersi ilk defa alacak olan  öğrenciler kayıt yaptırmak koşuluyla girebilirler.

b) Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi muafiyet sınavının geçerliliği,  Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi I. ve II. dönemi kapsar. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler 2 dönem boyunca aldıkları ortak zorunlu dersten muaf sayılır.

/Icerik/ataturkilkeleri.mu.edu.tr/Duyuru/AIITMuafiyet_Basvuru_Listeleri_Formu_(1)(1).doc

İrtibat: Okt. Osman Köse (Koordinatör) / Doç. Dr. Özgür Yıldız (Bölüm Başkanı)

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı

Tel:1917-1773